Over mij

Mijn naam is Wendy Blauw en ik woon in Hoogvliet, Rotterdam samen met mijn vriend en 3 katten, genaamd Oliva (Brits korthaar), Jasmine (Brits korthaar) en onze jongste telg Ariël  (Europees korthaar) en 3 vogeltjes (zebravinken). De namen zijn geïnspireerd op karakters uit Disneyfilms.

Heel mijn leven omringd met dieren en daarom ben ik een echte dierliefhebber. Sinds enkele jaren ook een vogelaar.

In mijn vrije tijd wandel en sport ik graag. Ik hou van tuinieren, gezelligheid, kletsen, de natuur, vogelhutten, de zon en chocolade.

Ik ben altijd vrolijk, sta positief in het leven, heb respect voor mens en dier en ik heb een geduldige karakter en heb doorzettingsvermogen.

 

Hoe het begon....

Vanaf middelbare school was ik altijd al fotokiekjes aan het maken van dieren en leuke momenten tijdens een uitje of vakantie.

In 2015 kocht ik mijn eerste spiegelreflex camera. Mijn vriend en ik gingen voor het eerst een lange en verre reis maken, waar ik niet alleen een fotokiekje van een mobiel wou terug komen, maar met meer mooiere foto's en sindsdien de reis gebruik ik de spiegelreflex camera veel en graag. Ik volgde workshops, las (en lees nog steeds) veel over fotografie en veel ervaring opdoen door het doen. 

Ik doe graag mee met fotowedstrijden waarbij ik meerdere keren als (prijs)winnaar uitgesproken was en mijn foto in een magazine of kalender kwam te staan. Hierover meer te vinden onder 'publicaties' op de website.

Een vriendin vroeg mij in het najaar van 2020 om een fotoshoot te maken met een jonge meid en haar pony. Ze was te groot geworden voor de pony en daarom werd ik gevraagd om nog even mooie momenten vast te leggen voor later. Wat heb ik genoten van mijn eerste fotoshoot !! Na ontvangst van de foto's waren de jonge meid en haar moeder (en vriendin) ontroerd door mijn foto's.

Dit gaf mij z'n goed en speciaal gevoel en daardoor ben ik uit passie voor fotograferen dit bedrijf begonnen.

Mijn bedrijf werd op 14 februari 2021 officieel, Valentijnsdag en dagen ervoor hadden we in Nederland een keer een dikke pak sneeuw gekregen waarin ik mijn tweede paardenshoot deed.

 

Heden....

Met een diploma van een vakopleiding fotograaf (behaald in 2022 en met plezier afgerond) op zak, voel ik mij zekerder in mijn passie fotografie. Met het samen werken met dier en eigenaar vind ik fijn om te doen, vooral als het contact tussen hun duidelijk zichtbaar is.

Na een sportwedstrijd of evenement fotograferen loop ik met een big smile op mijn gezicht.

Ik werk met Lightroom en Adobe Photoshop CC als fotobewerkingsprogramma's. In 2023 ben ik begonnen met een online cursus Photoshop met daarbij een masterclass Portret.

Mijn merken waar ik mee fotografeer is Nikon (full frame spiegelreflex camera en een semi-pro spiegelreflex camera), objectieven van Nikon, Sigma en Tamron, van marco tot superzoom telelens (vooral voor de vogelfotografie).