Publicaties

Op deze pagina vind je foto's van mij welke zijn gepubliceerd met fotowedstrijden en aanbod foto-opname en de samenwerking met anderen.

Het is altijd leuk als je een compliment ontvangt op je foto of dat je foto wordt gekozen als (prijs) winnaar of dat je foto in het krantje of kalender komt te staan. Met mijn beelden van mijn project 'de stadsvogels' hebben meerdere keren gehangen als een expositie.

Op vrijdagavond 02 februari 2024 was er een opening van mijn foto-expositie 'de stadsvogels' in de bibliotheek in Nieuw-Beijerland.

De foto-expositie zelf zal van 02 februari 2024 tot en met 30 april 2024 zijn. Er zullen oude camera's, vogelboeken, vogel informatie, met hulp van QR code scannen, en kleurplaten liggen bij de foto-expositie. 


Via Bibliotheek Rotterdam kwam ik in contact met Viktoria Pompa. Zij organiseert vele projecten en activiteiten in Hoogvliet en omstreken. Waar onder ook de Kunst en Cultuur route Hoogvliet, waar ik dit keer mijn beelden van 'de stadsvogels' mocht tentoonstellen.  We kwamen ook tot de conclusie om de opening van 16 september meer te aankleden en activiteiten aan te kunnen bieden om een workshop ' fotograferen met je mobiel' te geven. Natuurlijk leek mij dat een goed plan en heel leuk om te doen. Een proef / try-out ging ik doen bij een ander evenement in Hoogvliet, genaamd Participarade. Het verliep goed en ik kon meerdere personen handige tips meegeven. Er werd een impressie met beeld en geluid van de dag gemaakt, waar ik de kijkers ook een tip mee geef. Hiernaast is het filmpje te vinden.

En toen was daar de opening van de Kunst en Cultuur route Hoogvliet. Ik liet met trots de beelden 'de stadsvogels' aan mijn familie en bekenden zien.  Het hing zo gaaf op een scherm in een hele mooie ruimte met andere kunstenaars en fotografen.

En bij de workshop 'fotograferen met je mobiel' in de bibliotheek in Hoogvliet was genoeg interesse en verliep het naar wens. Beelden zijn hiernaast te zien en met een link met verslag en een download van de flyer van de Kunst en Cultuur route Hoogvliet met mijn duivenfoto.

Het was een geslaagde dag en hopelijk zal dat volgend jaar in 2024 weer zijn. 

Kunst en Cultuur Route Hoogvliet 2023
28 downloads

Door doorzettingsvermogen kwamen eind april 2023 foto's van mij te hangen in de bibliotheek Charlios, Rotterdam. De stadsvogels foto's welke ik ook voor mijn afstudeerproject had gebruikt en waarmee ik nu hopelijk andere mensen mee kan inspireren. Wat is dat gaaf om te zien als het aan een mooie verlichte muur hangt. Ik was er trots op.


In april 2023 stond mijn eigen fotostudio opgesteld ergens anders voor een dag, namelijk op de open dag bij dierenopvangcentrum in Vlaardingen. Voor een klein bedrag konden de hondeneigenaren een foto van hun hond laten maken. Daarbij steunen ze ook de asieldieren. Het was een groot succes, met mooie complimenten en reviews en het was heel leuk om te doen. 


Met de korfbalvereniging Nikantes is er een fijne, leuke samenwerking ontstaan, waardoor er vele foto's van mij op hun website en social media staan. De groepsfoto van de schoolkorfbaltoernooi van 2022 stond ook in een editie van het Havenloods Hoogvliet krantje en een jaar later was er een foto van mij geplaatst bij artikel over de gezellige, goed georganiseerde Botreep Beach Event 2023. Er hangt een spandoek met vermelding van mijn website langs de kant van het speelveld en tevens een doorlink op Nikantes.nl naar mijn website. 

Voor meer te vinden over Nikantes en daar vele gemaakt foto's door mij verwijs ik je naar hun website www.nikantes.nl


In mijn woonplaats Hoogvliet is een fotokalender waar Hoogvlieters ieder jaar hun foto's mogen insturen voor de fotokalender. Meerdere keren is mijn foto gekozen om te plaatsen. Een keer zelfs een oproep in de regionale krant mogen verzorgen.


Ik heb ook mijn aandeel geleverd met foto's en tekst in een gebiedenboek, genaamd 'de mooiste fotolocaties West-Nederland ' van Pixfactory.


Meerdere foto's van mij zijn in de Kampioen magazine van de ANWB gekomen


1 van mijn foto's, gemaakt met een instapcamera en met nog niet zoveel kennis en ervaring met fotografie, is door een natuur magazine geselecteerd om in hun agenda geplaatst te worden en tevens is deze foto is ook gepubliceerd in een expositie in een openbare tuin in Amsterdam.